INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo baklažanų
4 vienetai svogūnų
300 mililitrų aliejaus
150 mililitrų acto 6% (arba 9% 100ml)
3 vienetai paprikos
1 pundelis petražolių (krapų arba kalendros)
1 vienetas aitriosios paprikos
2 galvos česnako
2 šaukštai druskos
2 šaukštai rudojo cukraus
20 vienetų juodųjų pipirų
5 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baklažanus nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Paprikas taip pat supjaustyti juostelėmis, susmulkinti svogūnus, čili pipirą ir viską sudėti į puodą. Suberti lauro lapelius, pipirus, druską ir cukrų, užpilti aliejų ir troškinti 40 minučių.
2.
Likus 15 minučių iki pabaigos sudėti smulkintus česnakus, žalumynus ir actą. Dėti į įkaitintus stiklainius, stiklainius apversti ir laikyti po užklotu parą. Vėliau galima laikyti virtuvėje, nebūtinai vėsioj patalpoj.