INGREDIENTAI: Tešlai:
290 gramų miltų
180 mililitrų pieno
175 gramai cukraus
150 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kakavos (nesaldintos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
175 gramai cukraus pudros
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 šaukštai vandens (šilto)
2 šaukštai kakavos (nesaldintos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Margariną ištirpiname mikrobangėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, naudodami elektrinį plakiklį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 225 C. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.
5.
Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
6.
Glajui viename dubenyje sumaišome cukraus pudrą, sviestą, vandenį, kakavą, tirpią kavą ir vanilinį cukrų. Užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!
7.
Jei norite, ant pyrago papildomai galite užbarstyti kokoso, migdolų drožlių ar kitų susmulkintų riešutų.