TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminė granola
Naminė granola

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 gramų avižinių dribsnių
150 mililitrų medaus (arba klevų ar datulių sirupo)
100 gramų migdolų
60 mililitrų kokosų aliejaus
50 gramų juodojo šokolado
30 gramų džiovintų spanguolių
20 gramų sėlenų
2 šaukštai linų sėmenų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dideliame dubenyje sumaišiau avižinius dribsnius, su skaldytais migdolais, linų sėmenimis, kviečių sėlenomis, maltais gvazdikėliais, cinamonu ir vanile. Mano kokosų aliejus buvo kietos konsistencijos, tad ant labai silpnos ugnies jį išlydžiau, sumaišiau su minkštu medumi. Supyliau į sausų ingredientų dubenį ir gerai išmaišiau.

2.
Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 180 C temperatūros.

3.
Imame plačią, bet negilią kepimo skardą, klojame kepimo popierių ir paskleidžiame visą masę plonu sluoksniu.

4.
Kepame orkaitėje apie 30-40 min., kas 10 minučių permaišydami medine mentele, kad visi dribsniai gražiai apskrustų. Ištraukus granolą iš orkaitės, į dar karštą ją įmaišome sukapotą šokoladą, o kai pravės - įmaišome ir spanguoles. Galiausiai sukratyti granolą į indą, kuriame laikysime ir toli jo nepaslėpti, nes gardžiuosimės kiekvieną rytą!



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2020-10-25 18:00 · 401 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt