TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 00:30
Aromatingas moliūgų pyragas
Aromatingas moliūgų pyragas



INGREDIENTAI:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
2 v. š. cukraus
0,25 a. š. druskos
180 g šalto sviesto
0,25 stiklinės ledinio vandens
Įdarui:
2 v. š. miltų
0,25 a. š. cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
0,25 a. š. druskos
0,25 stiklinės rudojo cukraus
1,5 stiklinės moliūgų tyrės receptas čia
1,5 stiklinės nesaldinto kondensuoto pieno
2 v. š. kukurūzų sirupo
2 kiaušiniai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Orkaitę įkaitinti iki 230 laipsnių pagal Celsijų (450 laipsnių pagal Farengeitą). Tešlai virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Seberti supjaustytą įšalusį sviestą ir sukti tol, kol masė taps panaši į rupų smėlį. Po vieną šaukštą pilti šaltą vandenį, toliau vis sukant, kol susiformuos tešla. Tešlą iškrėsti ant sauso pamiltuoto maistinės plėvelės lakšto. Tešlą suspausti rankomis į plokščią diską, per daug neminkant, kad tešla nuo rankų nesušiltų. Ant tešlos kloti antrą maistinės plėvelės lakštą ir iškočioti į maždaug 3 mm storio skritulį. Tešlos skritulį įkloti į apvalią, gilią kepimo formą, padengiant dugną ir šonus. Nupjaustyti per kraštus išlendančią tešlą. Tešla išklotą formą įstatyti įšaldytuvą. Įdarui dubenyje gerai išmaišyti miltus, prieskonius, druską ir cukrų. Sudėti moliūgų tyrę, supilti kondensuotą pieną ir kukurūzų sirupą. Viską gerai išplakti ir palikti pusvalandžiui arba valandai pastovėti. Šakute išplakti kiaušinius ir supilti į moliūgo masę. Viską vėl gerai išplakti. Įdarą supilti į tešla išklotą formą. Pyragą kišti į orkaitę ant pačios žemiausios orkaitės lentynos ir kepti apie 15 minučių. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių pagal Celsijų (350 laipsnių pagal Farengeitą) ir toliau kepti dar apie 35–40 minučių, kol pyrago įdaras sustandės ir nebelips prie įkišto peilio. Iškepusį pyragą traukti iš orkaitės. Atvėsinti kepimo formoje. Į stalą tiekti su vaniliniais ledais arba nesaldinta plakta grietinėle. Skanaus.




admin · 2020-10-25 03:00 · 384 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt