INGREDIENTAI: 350 gramų graikiško jogurto
300 gramų burokėlių (garintų, tarkuotų)
300 gramų bulvių (garintų, tarkuotų)
300 gramų morkų (garintų, tarkuotų)
220 gramų silkių filė
100 mililitrų vandens
50 gramų svogūnų laiškų
20 gramų želatinos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Papuošimui:
šiek tiek ikrų
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
2.
Į atskirus dubenėlius dėkite bulves, morkas, burokėlius ir į kiekvieną berkite druskos bei pipirų.
3.
Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus susmulkinkite ir sudėkite ant silkės.
4.
Ištirpintą ir atvėsusią želatiną sumaišykite su jogurtu. "Dirbti" reikia greitai, nes jogurtas gali sustingti, jeigu pradėtų stingti, indelį su jogurtu statykite į karštą vandenį.
5.
Į burokėlius dėkite 4 šaukštus jogurto, išmaišykite ir sudėkite į formą, išlyginkite paviršių. Į bulves dėkite 4 šaukštus jogurto, išmaišykite ir sudėkite į formą, išlyginkite paviršių. Į silkę su svogūnais dėkite 4 šaukštus jogurto, išmaišykite ir sudėkite į formą, išlyginkite paviršių. Į morkas dėkite 4 šaukštus jogurto, išmaišykite ir sudėkite į formą, išlyginkite paviršių.
6.
Formą uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą stingti bent 4 valandoms, o geriau - pernakt. Kai sustings, puoškite ikrais ir žalumynais. Skanaus!