INGREDIENTAI: Kepimo popieriaus
7 skirtingų dydžių žvaigždučių formelių
300 g kvietinių miltų
100 g cukraus
1 pak. Dr.Oetker Finesse (citrinų žievelių)
Natūralaus apelsinų žievelių aromato
1 kiaušinio
150 g minkšto sviesto arba margarino
Dr.Oetker balto cukrinio pieštuko
Dr. Oetker pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C. Išklokite formą kepimo popieriumi. Miltus suberkite į dubenį, sudėkite likusius ingredientus ir viską maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite 0,5 cm storio tešlos lakštą. Iškočioję - išspauskite po 9 vnt. kiekvieno dydžio žvaigždučių ir sudėkite jas į kepimo formą. Išspauskite dar 3 mažiausias žvaigždutes ir peiliu nupjaukite du jų smaigalius (trys likę smaigailiai pasitarnaus kaip eglutės viršūnė). Iš likusios tešlos išspauskite bet kurias žvaigždutes. Kepkite orkaitės viduryje apie 8 min. Iškepusias žvaigždutes palikite atvėsti. Atitinkamai po 3 vienodo dydžio žvaigždutes (mažėjimo tvarka) klijuokite vieną ant kitos, tepdami baltu cukraus pieštuku. Galiausiai trijų smaigalių žvaigždutę užklijuokite ant eglutės viršaus. Palikite vienai valandai džiūti. Cukraus pieštuku vingiuodami iš apačios į viršų papuoškite eglutę. Priklijuokite dekoratyvinius perlus ir kitus pabarstukus. Palikite eglutę džiūti. - Saldi eglutė tinkama vartoti apie 2 savaites. - Supakavus į skaidrią plėvelę eglutė tampa puikia dovana!