INGREDIENTAI: Tešlai:
4 stiklinės miltų
200 gramų grietinės
200 gramų sviesto (arba kepinių margarino)
3 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
600 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į indą įdedame 4 stiklines miltų, per burokinę tarką įtarkuojame sviestą (arba margariną) ir gerai išmaišome.
2.
Atskirame inde išmaišome 3 kiaušinius su grietine ir gautą masę įpilame į miltų ir sviesto masę, gerai išmaišome ir gautą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
3.
Darome įdarą: smulkiai supjaustome svogūną ir dedame į faršą, pagardiname druska, pipirais, mėgiamais mėsos prieskoniais ir viską gerai išmaišome.
4.
Išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame nedidelius rutuliukus, dedame ant jų įdarą ir suformuojame kibiną.
5.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
6.
Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi, dedame ant skardos kibinus, praėjus 5 minutėms po kibinų įdėjimo į orkaitę, patepame kibinus plaktu kiaušiniu.
7.
Kepame kibinus maždaug 20 - 40 minučių iki kol bus gražiai auksinės spalvos (tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo kibinų dydžio).
8.
Traukiame iš orkaitės ir skanaujame!