INGREDIENTAI: 1 vienetas lašišų filė su oda (maniškė buvo 800g svorio)
80 gramų džiūvėsėlių (naudojau "Kauno Grūdų" su paprika)
50 gramų kietojo sūrio
1 sauja krapų (smulkintų)
40 gramų sviesto
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos, nebūtina)
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite, palikite truputį atvėsti.
2.
Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą kietąjį sūrį, tarkuotą citrinos žievelę, smulkiai kapotus krapus, įspauskite česnaką. Viską išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą išmaišykite (turėtų gautis šiek tiek lipni formuojama masė, jeigu atrodytų per sausa, įpilkite dar truputėlį sviesto).
3.
Lašišos file padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos odele žemyn. Lašišos viršų pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais (ypač tinka citrininai pipirai), galite dar užberti mėgiamų prieskoninių žolelių.
4.
Ant lašišos užberkite džiūvėsėlių masę ir spausdami pirštais tolygiai paskleiskite suformuodami "plutelę".
5.
Lašišą kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus+apačia su vėjeliu) apie 10-14 minučių, priklausomai nuo mėgiamo lašišos iškepimo. Paskutines 1-2 kepimo minutes galite įjungti orkaitės grilį, kad plutelė taptų dar traškesnė.
6.
Traukite iš orkaitės, pjaustykite ir tiekite valgytojams. Skanaus!
Patarimai:
•
Jeigu norite, kad lašišos odelė būtų traškesnė, vietoje kepimo popieriaus naudokite kepimo foliją.