INGREDIENTAI: 1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė ruginių miltų
200 g sviesto arba margarino
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis meduolių prieskonių (imbieras, gvazdikėliai, cinamonas ir pan.)
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus su cukraus pudra ir prieskoniais. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir įmuškite kiaušinį. Rankomis išminkykite tešlą, gana ilgas procesas ;-) Išminkytą tešlą suformuokite į rutulį ir palaikykite šaldytuve 1 valandą. Iškočiokite tešlą ir išspauskite norimos formos sausainius. Aš išspaudžiau žvaigždučių ir gėlyčių formos. Kepiau 10-12 minučių 180° C laipsnių orkaitėje. Aptepti ištirpintu šokoladu, jei mėgstate. :)