INGREDIENTAI: Biskvitui:
180 gramų kefyro
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
40 gramų sviesto
10 gramų kakavos
5 gramai sodos
2 šaukšteliai cinamono (nebūtina)
šiek tiek druskos
Kremui:
250 gramų rikotos
250 gramų grietinės
250 gramų graikiško jogurto
100 gramų sirupo (nuo konservuotų persikų)
70 gramų cukraus (arba daugiau)
50 gramų vandens
25 gramai želatinos
0.5 vieneto citrinų
Įdarui:
800 gramų konservuotų persikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai cukrų pakaitinti storadugniame puode, kol ištirps ir paruduos, tik nesudeginti. Įdėti sviestą, nukelti nuo ugnies ir išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Supilti pašildytą kefyrą, tada šiek tiek atvėsinti ir įdėti 2 kiaušinio trynius. Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių putų.
3.
Į cukraus masę suberti persijotus miltus, kartu su kakava, soda, cinamonu ir druska. Lėčiausiu plakiklio greičiu arba šluotele įmaišyti baltymus.
4.
Supilti tešlą, į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 16 cm skersmens), kepti apie 30 minučių 160 C laipsnių orkaitėje.
5.
Želatiną ištirpinti konservuotų persikų, vandens ir citrinos sulčių mišinyje. Į ją įmaišyti šaukštą grietinės. Į dubenį sudėti rikotą, likusią grietinę, jogurtą, cukrų ir gerai išplakti. Galima palaukti, kol kremas pradės šiek tiek stingti ir dar kartą suplakti, bus su oro burbuliukais, bet aš nelaukiau, o tiesiog plakiau 4 ar 5 minutes, kol pradėjo tirštėti.
6.
Konservuotus persikus supjaustyti mažesniais gabaliukais.
7.
Tortą surinkti 17 centimetrų skersmens žiede, įklojus maistinę plėvelę. Dėti biskvitą, jį sulaistyti likusiu persikų skysčiu, ant biskvito dėti pjaustytus persikus, o ant persikų tolygiai paskirstyti kremą. Taip pat daryti ir su kitais lakštais, torto viršų aptepti kremu, puošti pagal save.