INGREDIENTAI: 1.5 litro daržovių sultinio
300 gramų moliūgų
200 mililitrų grietinėlės
2 vienetai bulvių
130 gramų antienos (karštai rūkytų lazdelių)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustome. Morką ir moliūgą sutarkuojame.
2.
Sviestą ištirpiname ir jame pakepiname svogūną su morka. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus sudedame moliūgą. Pakaitiname.
3.
Bulves supjaustome mažais kubeliais. Dedame į puodą, suverčiame apkepintas daržoves, pilame sultinį, beriame prieskonius.
4.
Paverdame apie 20 min. sriubą sutriname rankiniu trintuvu. Dedame griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles, pilame grietinėlę. Paiktiname apie pora minučių. Ragaujame.