TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šalta duonos sriuba su rūkyta žuvimi

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
2 litrai vandens
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų juodos duonos
100 gramų džiovintų slyvų
50 gramų svogūnų
10 gramų čiobrelių
0.5 vieneto citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų rūkytos žuvies (neriebios)
100 gramų bulvių (arba paskrudintos duonos)
50 gramų rabarbarų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvos susmulkinamos, dedamos į puodą ir užpilamos šaltu vandeniu. Paliekama pastovėti apie 1 valandą, kad išbrinktų.

2.
Į puodą su slyvomis dedami smulkinti svogūnai ir viskas verdama 10 minučių.

3.
Duona pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pakepinama 10 minučių kepsninėje (arba keletą minučių karštoje keptuvėje).

4.
Kai duona apskrunda, ji smulkiau supjaustoma ir dedama į puodą. Supilama grietinėlė, dedami čiobreliai ir viskas dar paverdama 10 minučių.

5.
Pruošta sriuba sutrinama eletriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Įspaudžiamos citrinos sultys, pagal skonį pagardinama druska.

6.
Atvėsusi sriuba dedama į šaldytuvą bent 1-2 valandoms, kad atšaltų.

7.
Šią sriubą aš paprastai tiekiu pagardinęs rūkyta žuvimi, smulkiai sukapotais rabarbarais ir ant grilio apkeptomis bulvėmis. Vietoje bulvių tinka ir duonos skrebučiai.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2020-10-20 00:00 · 453 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt