INGREDIENTAI: 240 gramų miltų (apytikriai)
140 gramų cukraus
120 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
3.
Kiaušinius labai gerai mikseriu išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Plakite netingėdami, iki masė pabals ir tūris padidės 2-3 kartus, taip keksiukai bus puresni. Supilkite aliejų, dar kartą lengvai perplakite.
4.
Įmaišykite (jau šaukštu, nebe mikseriu) persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų gumuliukų, bet stenkitės tešlos per daug nepermaišyti. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek aliejaus (arba įdėkite truputį grietinės ar jogurto), o jeigu būtų skystesnė - įdėkite dar truputėlį miltų. Sudėkite obuolius ir dar kartą išmaišykite.
5.
Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami apie 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kils.
6.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, arba kol keksiukai gražiai paruduos ir į vidurį įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla.