Prisijungimas
Registracija
Pamiršau slaptažodį
TOP naujienų rašytojai
Deimantas [2272]
KamTasVardas [871]
Groundzer [840]
erniuss [307]
kissfm [303]
mukas155 [244]
Hitman [243]
Liudas [172]
mindas21 [131]
Prisijungę vartotojai
• Iš viso narių: 34325
• Naujų narių vakar: 0
• Naujų narių šiandien: 0
Sveikiname naują vartotoją:
hustler

Vartotojų istorija:
Deimantas - 2020-11-23 19:41:34
demoniukstis - 2020-11-18 21:52:37
jasius13 - 2020-10-27 14:43:43
SimpLeX - 2020-10-22 22:12:55
admin - 2020-07-06 18:04:58
vdk - 2020-07-04 14:25:59
GalenEn - 2020-07-01 10:22:50
rockbayallway - 2020-06-19 18:32:04
DiGlype - 2020-06-11 02:22:42
vbfish - 2020-06-07 14:57:29
Šiandien minėtina:
Vegetariški maltinukai mėsainiams
Vegetariški maltinukai mėsainiams

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
400 gramų konservuotų lęšių (1 skardinės)
250 gramų pievagrybių
150 gramų ryžių (virtų)
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
1 vienetas svogūnų
40 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai maltų linų sėmenų
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako skiltelės
1 šaukštas kečupo
0.5 šaukšto maltų kmynų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dideliame dubenyje įdedame sumaišome linų sėmenis su 6 šaukštais (60ml) vandens. Išmaišome ir atidedame į šoną.

2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Pievagrybius atskirai supjaustome smulkiai. Graikinius riešutus susmulkinti - aš naudojau maisto smulkintuvą, tačiau nemaliau iki miltų.

3.
Į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką ir pakepiname ant vidutinės ugnies apie 5 min., kol gražiai apskrus. Esant reikalui, įpilame šiek tiek vandens. Tada į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius bei susmulkintus graikinius riešutus ir kepame apie 5-8 min, kol pievagrybiai išskirs vandenį. Tuomet įpilame 2 šauktus sojos padažo, šiek tiek maltų kmynų ir toliau kepiname, kol neliks skysčių.

4.
Kol pievagrybiai kepa, perplauti lęšius ir sudėti į dubenį su prieš tai paruoštais maltais linų sėmenimis ir elektriniu ar rankiniu (tinka ir šakutė!) trintuvu sumalti iki vientisos konsistencijos masės.

5.
Į tą patį dubenį sudedame pievagrybių mišinį, virtus ryžius, kečupą, suberiame džiūvesėlius bei pipirus. Viską gerai sumaišome. Rekomenduoju maišyti rankomis!

6.
Masę padaliname 6-8 dalis ir rankomis formuojame paplotėlius.

7.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame paplotėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3-4 min, kol gražiai paruduos ir apskrus.

8.
Patiekite su pasirinktais pagardais bei padažais.




admin · 2020-10-18 09:00 · 9 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10