INGREDIENTAI: 400 gramų lašišos filė (ar kitokios žuvies)
3 šaukštai sezamo sėklų
2 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštelis malto imbiero
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
500 gramų šaldytų žirnelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišos filė padaliname į dvi lygias dalis.
2.
Sumaišykite ryžių actą, sojos padažą, imbierą, aitriosios paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. Į marinatą sudėkite lašišos filę ir palikite bent valandai šaldytuve.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių.
4.
Į lėkštę suberkite sezamo sėklas. Lašišos filė apvoliokite sezamo sėklose taip, kad žuvis pasidengtų tolygiai.
5.
Dėkite į kepimo indą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 15 - 20 min.
6.
Kol žuvis kepa, išvirkite žirnelius. Išvirus žirneliams nupilkite vandenį ir sutrinkite trintuvu iki norimo tirštumo.
7.
Į lėkštės vidurį dėkite žirnelių tyrės, ant viršaus uždėkite lašišos. Puoškite pagal fantaziją.