Šiandien minėtina: Ubagų diena, Porciunkulė, Šv. Mergelės angeliškosios šventė Romų genocido atminimo diena
Orkaitėje kepta žuvis
Orkaitėje kepta žuvis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo žuvies filė (lydekos, lašišos, menkės ar kt.)
150 gramų sviesto
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis čiobrelių
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žuvies filė įtrinkite druska, čiobreliais ir petražolėmis. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite šaldytuve žuvį pasimarinuoti bent 2 valandoms.

2.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kiekvieną žuvies filė gabaliuką apkepkite po 1 minutę.

3.
Apkepintą žuvį sudėkite į folija išklotą kepimo skardą. Žuvį uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 20 minučių. Skanaus :)




admin · 2020-10-17 15:00 · 64 peržiūrėjo

Komentarai: