TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Minkštutė plikyta koldūnų tešla su sviestu
Plikyta koldūnų tešla su sviestu

Porcijų skaičius: 90


INGREDIENTAI:
250 gramų miltų
150 mililitrų vandens
25 gramai sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, suberti druską ir cukrų ir viską išmaišyti.

2.
Miltuose padaryti duobutę ir supilti karštą, užvirintą vandenį kartu su ištirpintu sviestu. Maišyti šaukštu, o kai pravės, rankomis suminkyti tešlą iki vientisos masės ir palikti pailsėti, kol atvės.

3.
Tada tešlą iškočiojau, stikliuku išspaudžiau mažus apskritimus ir iš jų formavau koldūnus. Įdarui aš išviriau vištienos nugarėles (išvirusi nusikaulinau, susimaliau dėjau svogūnų, petražolių, druskos, pipirų, sviesto gabaliuką, viska sumaišiau ir gavosi įdaras).

4.
Koldūnus dėjau į verdantį vandenį ir nuo tada kai vanduo vėl užvirė viriau apie 5 minutes. Jeigu darytumėte su žalios mėsos įdaru, tada patariu į tešlą įdėti kiaušinio trynį (bus tvirtesnė tešla) ir po užvirimo virti koldūnus apie 7-8 minutes.




admin · 2020-10-17 00:00 · 834 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt