INGREDIENTAI: 150-180 g makaronų (cannelloni)
300 g rūkytos šoninės ar kumpio
1 kg pomidorų
300 g fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kumpį supjaustome mažais kubeliais. Pomidorus nulupame. Kad būtų lengviau lupti, nuplikiname karštu vandeniu. 300 g nuluptų pomidorų supjaustome kubeliais. Į keptuvę suberiame kumpį, šiek tiek pakepiname (3-4 minutes) ir sudedame smulkintus pomidorus. Kepiname, vis pamaišant, kol skystis išgaruoja. Įmaišome prieskonių pagal skonį. Į makaronus pridedame kepinto įdaro. Likusius 700 g nuluptų pomidorų sutriname. Susmulkiname česnaką ir įmaišome į pomidorų tyrę. Į tyrę taip pat įmaišome prieskonių. Makaronus sudedame į kepimo skardą ir užpilame pomidorų tyre. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje (pagal Celsijų) 20 minučių. Po to apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame dar 20 minučių. Skanaus :)