TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Lašiša grietinėlės padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
750 gramų lašišos filė (supjaustytos į 5-6 gabaliukus)
200 gramų vyšninių pomidorų
70 gramų špinatų (nedidelių lapelių)
0.5 stiklinės grietinėlės (naudojau neriebią)
0.5 stiklinės sultinio (karštame vandenyje ištirpinau 1/4 sultinio kubelio)
2 šaukštai krapų (smulkiai supjaustytų)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (arba miltų)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos (naudojau jūros druską)
šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos gabaliukus apibarstyti druska, trupučiu pipirų, apšlakstyti šaukštu citrinos siulčių.

2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti lašišos gabaliukus. Pakepti po keletą minučių iš abiejų pusių.

3.
Lašišos gabalėlius atidėti į šalį, išvalyti keptuvę.

4.
Švarią keptuvę ikaitinti iki vidutinės temperatūros. Ištirpinti sviestą. Pakepti smulkiai sukapotą česnaką apie 30 sekundžių.

5.
Mažame indelyje sumaišyti kukurūzų krakmolą (arba miltus) su 2 šaukštais vandens. Į keptuvę supilti grietinėlę, sultinį bei krakmolą. Gerai išmaišyti ir užkaisti iki virimo.

6.
Sumažinti ugnį ir suberti nuplautus bei nusausintus špinatus. Maišant kaitinti apie 1 minutę.

7.
Tada suberti perpus perjautus vyšninius pomidorus, krapus, šaukštą citrinos sulčių, įberti žiupsnelį pipirų. Viską sumaišyti. Sudėti lašišos gabaliukus ir patroškinti apie 3-4 minutes.

8.
Aš šią lašišą patiekiau su orkaitėje keptomis bulvytėmis.


Patarimai:

Esu bandžiusi šį padažą gaminti ir be krakmolo. Jis buvo tiesiog skystesnis. Man, asmeniškai, skaniau tirštesnis.




admin · 2020-10-16 15:00 · 442 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt