INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (žalios tarkuotos)
500 gramų bulvių (virtos)
1 stiklinė krakmolo
450 gramų jautienos faršo
1 šaukštas druskos
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
1.5 vieneto česnako
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves būtina atvėsinti (jei to nepadarysite, jūsų tešla bus skysta ir negalėsite formuoti cepelinų). Tuomet jas sutarkuokite burokine tarka.
2.
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, apkepinti kartu su faršu. Pagardinti įdarą druska ir juodaisiais pipirais. Įdaras paruoštas.
3.
Į mažą dubenėlį įpilti vėsaus vandens. Jį naudosime formuojant cepelinus. Virtas ir nevirtas tarkuotas bulves sumaišyti, įbarstyyi krakmolą, išmaišyti rankomis.
4.
Formuoti cepelinus įprastu būdu, nepamirštant dažnai drėkinti rankas vandeniu, nes tik taip galėsite be vargo juos suformuoti.
5.
Virti apie 20-25 minutes ir valgyti su grietine.