INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens
1 vienetas žiedinių kopūstų
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
4 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
200 mililitrų grietinėlės
2 saujos žaliųjų žirnelių
30 gramų sviesto
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves ir morką nuskutame. Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais, žiedinį kopūstą išskirstome žiedais, cukiniją stambiai sutarkuojame.
2.
Bulves ir morkas suberiame į puodą, supilame vandenį ir užkaičiame sriubą virti. Paverdame apie 15 min.
3.
Suberiame žiedinius kopūstus, žirnelius, cukiniją. Pagardiname druska, pipirais, sviesto gabalėliu, supilame grietinėlę ir pabaigiame sriubą virti.
4.
Pabarstome smulkintais krapais.