TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-08 06:28
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
250 gramų kvietinių miltų
225 gramai sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
2 vienetai citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
100 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais. Sudėti į virtuvinį kombainą, berti cukrų ir miltus. Malti, kol susiformuos šlapio smėlio konsistencijos trupiniai. Jei kombaino neturite, sviestą su miltais ir cukrumi trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai.

2.
Trupinius suberti į pyrago kepimo formą (apie 22 - 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Spausti pirštais prie dugno, formuojant tolygų pagrindą ir nelabai aukštus kraštelius.

3.
Dėti kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 25 minutes, kad apkeptų, bet labai neapskrustų. Palikti atvėsti.

4.
Kruopščiai nuplauti citrinas. Įdarui nutarkuoti geltoną citrinų žievelių dalį. Išspausti citrinų sultis. Įmušti kiaušinius, lengvai išplakti, kad tolygiai susijungtų kiaušinių tryniai ir baltymai. Į citrinų masę berti cukrų ir miltus, išmaišyti. Bus skystoka masė. Supilti ant pravėsusio pagrindo.

5.
Dėti kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą keptuvę ir kepti apie 20 - 25 minutes.

6.
Palikti visiškai atvėsti, tik tuomet pjaustyti. Galima papuošti cukraus pudra.




admin · 2020-10-14 00:00 · 786 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt