TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena
Legendinis '"Gildijos" kepsnys
Gildijos kepsnys

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 riekės jautienos išpjovos (arba kiaulienos nugarinės be kaulo ir lašinukų)
200 gramų fermentinio sūrio
1/4 vieneto svogūnų
2 šaukštai majonezo
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jautienos file ar kiaulienos nugarinę supjaustykite ne storesniais kaip 1 cm. gabalais. Kiekvieną gabaliuką lengvai pamuškite tam skirtu plaktuku. Išmuštus gabaliukus dėkite vieną šalia kito į kepimo skardą. Jei jūsų valgytojų būrys didelis, naudokite orkaitėje esančią gilesnę kepimo skardą.

2.
Ant kiekvieno mėsos gabaliuko užberkite vos vos pipirų, dėkite plonai žiedeliais pjaustytus ir išsklaidytus svogūnus (jų neturi būti daug). Ant svogūnų uždėkite šiek tiek majonezo, stengdamiesi jį kažkiek paskleisti, o ant jo- užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio. Visi šie trys dalykėliai turi lengvai uždengti mėsą.

3.
Jei dar tilps, į kepimo skardą sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves (jas abiberkite druska). Į skardą įpilkite truputį vandens, kad jis tik nedideliu sluoksneliu pasklistų skardoje ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol apkeps sūris.

4.
Pateikite su keptomis bulvėmis ir tarkuotomis morkų salotomis su majonezu ir pagardintomis šiek tiek smulkintu poru, bei petražolėmis. Taip pat šį kepsnį galite patiekti su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2020-10-13 15:00 · 188 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt