INGREDIENTAI: 200 gramų uogų
500 mililitrų jogurto (natūralus, liesas)
200 gramų varškės (liesa)
27 gramai želatinos
1 vienetas citrinų
100 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiam patiekalui taip pat prireiks 15 vnt. šaldymo tablečių. 100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę. 9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.
2.
Kol stingsta uogos, paruošiame jogurto masę: Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu. Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val. Greita, paprasta ir labai skanu.