INGREDIENTAI: Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai cukraus pudros
Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių
180 gramų sviesto
Papuošimui:
šiek tiek vaisių
šiek tiek šokoladinių pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Sviestą ištirpinti, atvėsinti ir užpilti ant smulkintų sausainių, įdėti 2 šaukštus kondensuoto pieno ir gerai išmaišyti.
2.
Sausainių masę sudėti ant torto formos, išklotos kepimo popieriumi, dugno, gražiai išlyginti ir paspausti, kad gautųsi tvirtas pagrindas. Palikti šaldytuve sustingti, kol ruošite kremą.
3.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 20 minučių išbrinkti. Vėliau pakaitinti ant mažos ugnies, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti. Kremui išplakti grietinėlę su cukraus pudra, tada sumaišyti su maskarpone ir likusiu kondensuotu pienu. Maža srovele supilti atvėsusią želatiną. Gerai išmaišyti. Paruoštą masę padalinti į dvi dalis, į vieną įdėti kakavos, į baltą maskarponės masę įdėti norimų uogų ar vaisių.
4.
Ant sausainių pagrindo pilti baltą masę, gražiai išlyginti po to pilti masę su kakava. Palikti šaldytuve per naktį. Papuošti šokoladiniais pabarstukais ir vaisiais.