TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Pasaulinė tuno diena
Naminė sūdyta skumbrė
Naminė sūdyta skumbrė

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 gramų skumbrės (apytikriai)
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba saldžiosios, nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Aštriu peiliu perpjauti skumbrę išilgai pusiau, bet ne iki galo. Nupjauti uodegą, galvą, iškaulinti ir išvalyti. Tuomet žuvį nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

2.
Į dubenėlį suberti druską, cukrų, paprikos miltelius ir išmaišyti.

3.
Žuvies vidų ir išorę gerai ištrinti paruoštu prieskonių mišiniu. Į žuvies įpjovą sudėlioti česnako skilteles.

4.
Paruoštą skumbrę tvirtai suvynioti į maistinę plėvelę ir į vienkartinį maišelį. Žuvį dėti į šaldymo kamerą 24 valandoms, tuomet išimti žuvį ir dėti į šaldytuvą iki kol atitirps.

5.
Supjaustyti žuvį norimo pločio gabaliukais, prieskonių perteklių nuo žuvies išorės galima apvalyti popieriniu rankšluosčiu. Labai tinka tiekti su gražgarstėmis ar kitais mėgstamais žalumynais, kaparėliais ir pabarstytu kietuoju sūriu.




admin · 2020-10-10 00:00 · 301 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt