INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Moliūgą švariai nuplaunu, perpjaunu pusiau, išskobiu sėklas, o tada supjaustau gana stambiomis 5-6 cm storio riekėmis. Svarbu - moliūgo neluptu, nes iškepus odelė nusilupa daug greičiau :)
2.
Riekeles sustatau odele žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip kad nesiliestų viena su kita ir apšlakstau trupučiu aliejaus.
3.
Kepu iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių iki moliūgas suminkštės (ar minkštas, patikrinu įbesdama šakutę arba peilį - turi lengvai įslįsti). Kuo plonesnės moliūgo riekelės, tuo greičiau iškepa, o jeigu pjaustysite labai labai stambiai, kartais gali prireikti ir 70-80 minučių.
4.
Iškepusį moliūgą ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti.
5.
Atvėsus nuimu odelę (arba tiesiog minkštimą nuo jos "nukabinu" šaukštu), o minkštimą sutrinu virtuviniu kombainu arba rankiniu blenderiu iki vientisos masės.
6.
Šaldytuve moliūgų tyrė gerai išsilaiko 3-4 dienas, o jeigu noriu išsaugoti ilgesniam laikui, sudedu į stiklainiukus ir užšaldau.