INGREDIENTAI: 6 lapai iceberg salotų
10 vienetų vyšninių pomidorų
6 vienetai braškių
40 gramų fetos sūrio (apytikriai)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto
2 lapeliai baziliko
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Salotų lapus supjaustome, dedame į 2 lėkštes arba į dubenį.
2.
Pomidoriukus perpjauname perpus išilgai, dedame ant salotų lapų.
3.
Fetos sūrį supjaustome gabalėliais, išdėliojame ant salotų.
4.
Braškes supjaustome griežinėliais, dedame ant salotų.
5.
Padažui alyvuogių aliejų gerai sumaišome su vyno actu, apipilame salotas.
6.
Pagardiname druska, pipirais ir baziliko lapeliais.
Patarimai:
•
Jei nemėgstate alyvuogių aliejaus ir acto padažų, tuomet galite padažą pakeisti į alyvuogių aliejaus, garstyčių ir medaus padažą, kuris taip pat labai tinka prie šių salotų.