INGREDIENTAI: 5 šaukštai lęšių (naudojau žaliuosius)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
100 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 saujelė daigų (naudojau ridikėlių ir brokolių)
2 šaukštai majonezo
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lęšius dedame virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Aš juos prieš tai gerai nuplaunu ir pamirkau bent pora valandų. Verdame, kol jie tampa minkšti, bet nepervirę, tai užtrunka apie 20 min. Lęšius nukošiame ir atvėsiname.
2.
Kumpį supjaustome juostelėmis, svogūną smulkiais kubeliais. Virtus kiaušinius nulupame ir pasmulkiname.
3.
Maišome mišrainę: beriame lęšius, kiaušinius, kumpį, pagardiname majonezu. Išmaišome.
4.
Mišrainę aš praturtinau ir paskaninau daigintomis sėklomis. Jos čia tikrai nėra būtinos, galite rinktis kitus žalumynus arba apsieiti be jų.