INGREDIENTAI: 5 pomidorai
5 bulvės
200 g šaldytų grybų
1 morka
1 svogūnas
1 griežinėlis cukinijos ar moliūgo
0,5 saldžios paprikos
30 g aliejaus
50 ml pieno
50 g fermentinio sūrio
druska (šaukštelis)
"Santa Maria'' juodieji pipirai (žiupsnis)
"Santa Maria' 'lauro lapeliai (žiupsnis)
Žali krapai (kelios šakelės)
Žali bazilikai (šakelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkiai supjaustytas daržoves, taip pat ir pomidorų viduriukus, kartu su smulkintais žalumynais apkepti ant aliejaus. Sudėti virtus grybus, paskaninti prieskoniais ir išmaišius sudėti į iškuobtus pomidorus. Kulinariniu švirkštu uždėti bulvių košės, pagamintos iš virtų bulvių, fermentinio sūrio ir šlakelio virinto pieno, kauburėlius. Kepti apie 25 min. Jei gaminame Kūčioms, bulvių košę paskaninti tik aliejumi, krapais.