INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
300 gramų sviesto
225 gramai cukraus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų šlapių mielių
5 šaukštai pieno
Pertepimui:
500 gramų džemo
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki baltumo, į juos supilti su trupučiu cukraus ištirpintas mieles, pašildytą pieną ir sviestą. Viską gerai išsukti, suberti dalį miltų ir užminkyti tešlą. Pusę stiklinės miltų pasilikti.
2.
Iš tešlos išminkyti apskritą paplotį, jį susukti į marlę ir įleisti į indą su kambario temperatūros vandeniu, kad tešlą apsemtų. Po valandos, kai tešla iškyla į paviršių, nusunkti vandenį, suberti pusę stiklinės miltų ir toliau minkyt tešlą.
3.
Tešlą padalinti į 3 dalis, iškočioti papločius ir leisti tešlai pakilti. Lakštus kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus palikti atvėsti.
4.
Lakštus pertepti džemu, sudėti vieną ant kito ir apibarstyti cukraus pudra.