INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų sausainių (1 pakelio)
2 sluoksnis:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
4 vienetai sviestinių raguolių (mažų)
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
80 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
0.5 vieneto citrinų (sulčių ir žievelės, pagal skonį)
12 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
300 gramų aviečių
Papuošimui:
100 gramų maskarponės sūrio
100 gramų balto šokolado
1 saujelė aviečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainiais išklokite torto formos pagrindą. Jei reikia, sausainius palaužykite, kad atitiktų formą.
2.
Kruasanus įpjaukite perpus, suspauskite, kad suplonėtų, o tada į kruasanų vidų prikimškite karamelės.
3.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
4.
Kremui grietinėlę, jogurtą, cukrų, vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir sultis išplakite elektriniu plakikliu iki standumo. Atvėsusią želatiną, maišydami, maža srovele supilkite į kremą, nuolat maišant.
5.
Ant sausainių krėskite maždaug pusę kremo, išlyginkite paviršių, sudėkite pusę įdarui skirtų aviečių. Dėkite kruasanus. Užtepkite šiek tiek kremo, apibarstykite likusiomis įdarui skirtomis avietėmis, tepkite likusį kremą, išlyginkite paviršių.
6.
Formą apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą sustingti bent porai valandų.
7.
Kai sustings tortas, išimkite iš formos.
8.
Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir atvėsusį sumaišykite su maskarponės sūriu. Aptepkite tortą, papuoškite avietėmis.