INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų jogurto
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį miltų (kad tešlą būtų minkoma)
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
Įdarui:
šiek tiek bulvių (virtų)
šiek tiek rudųjų pievagrybių
šiek tiek džiovintų grybų (miltelių)
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek grietinės
šiek tiek prieskonių
šiek tiek krapų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai kiaušinį išplakti su jogurtu, įdėti šiek tiek druskos, cukraus, po truputį, nuolat maišant, berti miltų, kol tešla bus minkoma ir nelips prie rankų.
2.
Įdarui pievagrybius supjaustyti ir apkepinti su svogūnų laiškais. Sudėti grietinę, prieskonius, džiovintų grybų miltelius ir truputį patroškinti. Bulves sutarkuoti burokine tarka ir sumaišyti su grybais.
3.
Iš tešlos iškočioti paplotėlius, į vidų dėti įdaro, užlenkti, šonus prispausti šakute. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.