INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės (apytikriai)
4 šaukštai majonezo (pilnų)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
4 skiltelės česnako
1 saujelė džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sprandinę perpjauti per pusę, bet ne iki galo, palikti porą centimetrų, padėti ant stalo taip, kad būtų graži išklotinė.
2.
Mėsą pabarstyti prieskoniais, pipirais, druska, raudonėliais.
3.
Pomidorus ir česnaką susmulkinti, sudėti ant mėsos ir viską labai gerai įtrinti. Visą sprandinės plotą ištepti majonezu ir suvynioti į suktinuką, įdėti į kepimo rankovę ir sandariai surišti. Įdėti į šaldytuvą 12 valandų ar visai parai marinuotis.
4.
Marinuotą sprandinę kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 70 minučių. Tuomet prakirpti rankovę, temperatūrą padidinti iki 180 C laipsnių ir pakepti dar 10 minučių.
5.
Iškepusią mėsą palaikyti ją dar bent 15 minučių išjungtoje orkaitėje ir tik tuomet pjaustyti.
6.
Tiekiau su bulvių koše į kurią įdėjau porą morkų, o visa kita dariau kaip įprastai: viską išviriau, nusunkiau, sugrūdau, įdėjau sviesto, įpyliau pieno.
7.
Salotoms susmulkinau gūžinę salotą, šiaudeliais supjausčiau agurką, susmulkinau pomidorus, įdėjau porą šaukštų graikiško jogurto, po pusę šaukštelio balto vyno acto ir krienų, pagardinau krapais, druska ir viską gerai išmaišiau.