INGREDIENTAI: 1 kg vištienos filė
0,5 litro lazdyno riešutų
1 saujelės džiovintų spanguolių
3-4 šakelių petražolių
3-4 šakelių krapų
1 česnako galvos
30 g majonezo
30 g aliejaus (alyvuogių, moliūgų)
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelio Dansukker "Farino"
2 šaukštų citrinos sulčių
1 žiupsnio penkių rūšių pipirų
1 žiupsnio maltų lauro lapelių
Provanso prieskonių - pagal skonį
1 šaukšto druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riešutus išgliaudyti ir susmulkinti smulkintuvu. Aš kartu susmulkinau ir česnako galvą. Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Iš aliejaus, majonezo, citrinos sulčių, Farino, sojų padažo, visų prieskonių, druskos, smulkinto česnako ir riešutų, taipogi smulkintų žalymynų pagaminti padažą. Juo ištrinti kepimo popierių ir kloti didžiausią vištienos gabalą. Jį irgi ištrinti tyrele. Mėsos gabaliukus sumaišyti su padažu ir iškloti ant filė. Užbarstyti spanguolių ir suvynioti vyniotinį. Aš vyniojau į kepimo popierių. Palaikyti apie 3 val. kad pasimarinuotų ir kepti apie 1 val. orkaitėje. Kad nesviltų, į skardą įpyliau vandens. Juo vis laisčiau kepinį. Paslėgti.