TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Saulės diena Pasaulinė spaudos laisvės diena 1791 m. pirmosios rašytinės Konstitucijos Europoje diena
Šaldyta pomidorų tyrė žiemai
Šaldyta pomidorų tyrė žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jeigu jūsų turimas elektrinis trintuvas galingas, tada pomidorų prieš trynimą galite ir nelupti, odelių nesijaus. Bet jeigu malsite mėsmale arba trintuvas silpnesnis, pirmiausia pomidorus reikėtų nulupti. Aš tą darau taip - pomidoro viršuje ir apačioje įpjaunu po kryžiuką, sudedu pomidorus į didelį puodą ir užpilu verdančiu vandenių, kad apsemtų. Po poros minučių karštą tada karštą vandenį nupilu ir užpilu kuo šaltesnio vandens ir taip palaikau, kol atvės. Odelės tada pačios atsiskiria, lieka tik nurinkti.

2.
Nuluptus pomidorus perpjaunu į kelias dalis ir išpjaunu kotelius. O tada darau pagal nuotaiką ir turimo laiko kiekį - jeigu laiko turiu daugiau, pomidorų sėklytes špjaunu, nes tada sušalusi tyrė būna sodresnio skonio, o jeigu laiko mažiau - trinu su visomis sėklytėmis. Tada mėsmale arba virtuvės kombainu ar elektriniu trintuvu pomidorus sutrinu iki tyrės. Kartais trindama dar įdedu įspaudžiu česnako ar įmetu baziliko ar čiobrelio, jog tyrė iškart turėtų skonį. Pagardinu ją trupučiu druskos.

3.
Paprastai dalį tyrės užšaldau ledukų formelėse, o dalį silikoninėse keksiukų formelės. Kai užšala, iš formelių perdedu į šaldymo maišelius. Tie maži kubeliai iš ledukų formelių labai praverčia, kai norisi trupučio pomidorų skonio, o didesni gabaliukai iš keksiukų formelių - kai norisi daugiau. Beje, iš silikoninių formelių užšalusius pomidorų ledukus išimti lengviau negu iš ledukų formelių.




admin · 2020-10-03 18:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt