TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Saulės diena Pasaulinė spaudos laisvės diena 1791 m. pirmosios rašytinės Konstitucijos Europoje diena
Trupinių pyragas su uogiene ir varške
Trupinių pyragas su uogiene ir varške



INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis citrinos žievelės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų uogienės (tirštos, naudojau aviečių)
500 gramų varškės (skaniau riebesnė)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį beriu miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišau. Dedu kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Viską trinu pirštais iki kol masė pradeda priminti duonos trupinius.

2.
Tada dedu kiaušinius ir suminkau tešlą, kad būtų vientisa. Suspaudžiu tešlą į kamuolį ir padedu 1 valandai į šaldiklį.

3.
Du trečdalius šaldytos tešlą sutarkuoju burokine tarka į formą. Ant viršaus paskleidžiu varškę, o ant jos - uogienę. Užtarkuoju likusią tešlos dalį.

4.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduoja. Skanaus!




admin · 2020-10-02 15:00 · 299 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt