INGREDIENTAI: pagal poreikį grybų
Marinatui:
2 litrai vandens
7 šaukštai cukraus
4 šaukšteliai druskos
4 šaukšteliai acto 9%
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį pipirų (grūdelių)
pagal skonį garstyčių grūdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grybus nuvalome, nuplauname. Verdame 10-15 min. Nukošiame ir praplauname.
2.
Į marinatui skirtą vandenį suberiame cukrų, druską, lauro lapus, pipirų ir garstyčių grūdelius, sudedame apvirtus grybus, kaitiname iki užvirimo. Supilame actą ir verdame 5-8 min.
3.
Supilame viską į švarius ir iškaitintus stiklainius ir iš karto užsukame steriliais dangteliais. Apverčiame ir apklojame šiltai, kol atvės.