INGREDIENTAI: Tešlai:
200 g miltų
130 g sviesto, šalto
1 kiaušinio
2 v. š. vandens
1 v. š. acto
Truputis druskos
Įdarui:
100 g šoninės
1 svogūno
1 v. š. alyvuogių aliejaus
350 g žirnelių (šviežių arba šaldytų)
2 skiltelių česnako
3 kiaušinių
200 g grietinėlės
Druskos, pipirų
Muskato riešuto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus sudėti pjaustytą sviestą , įmušti kiaušinį, įpilti vandens, acto, įberti druskos ir užminkyti tešlą.Jos rutulį suvynioti į foliją ir valandai padėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočioti skritulį ir aplipdyti kepimo indą, subadyti šakute ir dar pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Šoninę su pjaustytu svogūnu pakepinti, kol parus, sudėti pjaustytą česnaką. Ant tešlos sudėti įdarą , tada suberti žirnelius .Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti viską ant žirnelių. Kepti 200°C karštumo orkaitėje 30 minučių. Skanaus