TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Aleksandras Jokūbas Juvenalis Pilypas Arvystas Kantvydė
Napoleonas su labai skaniu kremu
Napoleonas su kondensuoto pieno kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 mililitrų pieno
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių trynių
6 šaukšteliai cukraus pudros
4 šaukšteliai krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą sviestą įtarkuoti į miltus ir pamaišyti, sudėti grietinę, druską, kiaušinius ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 8 dalis, jas suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti 2 valandas šaldytuve.

2.
Iš tešlos gabalėlių iškočioti plonus lakštus ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje (neilgai, tik kol lengvai paruduos).

3.
Kremui kiaušinių trynius išsukti su krakmolu, kad neliktų gumuliukų. Įpilti šiek tiek pieno ir gerai išsukti, vėliau supilti likusį pieną ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol gausis tiršta masė. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti kambario temperatūroje.

4.
Kondensuoto pieno skardinę virti karštam vandenyje 1 valandą, kad sutirštėtų. Kai išvirs, atvėsinti kambario temperatūroje. Į kondensuotą pieną sudėti cukraus pudrą ir išplakti. Į atvėsusį plikytą kremą sudėti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti, po truputį sudėti plaktą grietinėlę ir viską dar kartą permaišyti.

5.
Torto lakštus pertepti kremu ir palikt per naktį įsigerti. Viršų taip pat aptepti kremu ir puošti pagal savo fantaziją,




admin · 2020-09-30 00:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt