INGREDIENTAI: 150 gramų spageti makaronų
100 gramų kietojo sūrio
2 galvos česnako
1 vienetas citrinų
150 mililitrų grietinėlės
5 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
1.5 šaukšto sviesto
Marinatui:
2 vienetai vištienos filė
1 šaukštas medaus
1 šaukštas persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
2 šaukštai graikiško jogurto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite česnakus padažui. Paimkite česnakų galvas ir nupjaukite po nedidelę viršaus dalį iš abiejų pusių. Dėkite jas ant folijos, užpilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, ir suvyniokite į foliją.
2.
Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol česnakų skiltelės suminkštės.
3.
Paruoškite marinatą vištienai, sumaišydami graikišką jogurtą, medų ir persilado prieskonius. Sumaišykite vištieną su marinatu.
4.
Prie česnako, įdėkite į orkaitę ir vištienos filė. Kepkite 30-35 minutes.
5.
Išvirkite makaronus pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją.
6.
Paruoškite padažą. Į keptuvę sudėkite iškeptus česnakus, citrinos žieveles ir supilkite citrinų sultis. Ant paruošto mišinio užpilkite grietinėlės. Užberkite sūrio ir maišykite šildydami, kol padažas pasidarys vientisas. Sudėkite makaronus į paruoštą padažą.
7.
Paruoškite trupinius. Ištirpinkite 1,5 šaukšto sviesto sausoje keptuvėje ir suberkite džiūvėsėlius, likusios citrinos žieveles ir persilado prieskonius. Kepkite tol, kol susidarys trupiniai.
8.
Į lėkštę dėkite karštus spagečius, pabarstykite persilado trupiniais ir patiekite su vištienos filė.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.