INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
250 gramų varškės
200 gramų sviesto (minkšto)
3 vienetai obuolių
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais/skiltelėmis.
3.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, druską, cukrų, varškę ir sviestą ir išminkykite tešlą (jis turėtų būti minkšta, bet ne lipni). Jeigu neturi kombaino, į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, dėkite varškę, druską, cukrų ir minkykite tešlą.
4.
Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus (aš naudojau kočiojimo kilimėlį) plonai iškočiokite. Išpjaukite apvalia sausainių forma (arba stikline) sausainius.
5.
Į kiekvieno apskritimo vidų dėkite obuolio skiltelę ir sulenkite per pusę, panašiai kaip pyragėlį. Šonus sulipdykite pirštais. Sudėkite sausainius į kepimo popieriui išklotą skardą, patepkite suplaktu kiaušiniu bei pabarstykite rudu cukrumi.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 - 25 minutes (tikslus laikas priklausys nuo sausainių dydžio), kol jie taps sodriaiauksinės spalvos.
7.
Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite ant grotelių. Skanaus!