INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulienos šoninės (pjaustytos)
pagal poreikį daržovių (paprikos, svogūnų, virtų kukurūzų ir pan. )
Marinatui:
2 vienetai apelsinų
60 mililitrų balzaminio acto
4 šaukštai sojos padažo
6 skiltelės česnako
1 pundelis rozmarino (4 šakelių, šviežio)
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilkite balzaminį actą, sojos padažą, iš apelsinų išspaustas sultis, sudėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, nuskabytus ir pasmulkintus rozmarino lapelius ir išmaišykite. Įberkite maltų juodųjų pipirų, cukraus, kad marinatas nebūtų rūgštus, ir dar kartą permaišykite.
2.
Į marinatą sudėkite kiaulienos šoninę ir palikite pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 1 valandos.
3.
Mėsą kepkite ant grilio arba keptuvėje.
4.
Daržoves apšlakstykite sojos padažu, alyvuogių aliejumi ir iškepkite taip pat ant grilio arba keptuvėje.