INGREDIENTAI: 100 g sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
100 g lazdyno riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasilikite 20-30 riešutų be odelių, likusius sumalkite. Išmaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Po to suberkite kepimo miltelius, miltus ir citrinos žievelę. Išminkytą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus. Kiekvieną tešlos rutuliuką pavoliokite sumaltuose riešutuose ir šiek tiek suplokite. Įspauskite po vieną riešutą. Kepkite sausainius 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.