INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių baltymų
100 mililitrų vandens
6 šaukšteliai želatinos
4 šaukštai cukraus (ar pagal skonį)
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti apie 10 minučių.
2.
Baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui supilame cukrų ir citrinos rūgštelę. Jų kiekį pasireguliuojame pagal savo skonį.
3.
Garų vonelėje ištirpiname želatiną, paliekame atvėsti. Silpna srovele pravėsusią želatiną supilame į baltymų masę.
4.
Masę gerai išplakame ir supilame į indą, kuriame ruošiamės stingdyti desertą.
5.
Paukščių pieną statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį desertą galite aplieti tirpintu šokoladu. Aš šį kartą jį pabarsčiau šaltyje džiovintomis avietėmis.