INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (didesnio)
4 vienetai bulvių (nebūtina)
3 vienetai morkų
1 vienetas obuolių (didesnio)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
šiek tiek sviesto
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
400 gramų vištienos faršo
100 gramų grikių (virtų)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išskobti kopūsto kotą, kopūstą apvirti ir nuimti lapus.
2.
Įdarui virtus grikius sumaišyti su vištienos faršu ir prieskoniais. Ant kopūsto lapų dėti įdaro ir susukti į balandėlius.
3.
Apvolioti balandėlius miltuose ir apkepti keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus, gražiai apkepant iš abiejų pusių.
4.
Apkeptus balandėlius, stambiai pjaustytas morkas ir bulves sudėti į puodą. Supilti skystimą, kuriame virė kopūstas, pagardinti druska ir pipirais ir virti apie 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, įdėti grietinę ir sviestą.
5.
Užbarstyti ant balandėlių tarkuotą obuolį ir po poros minučių nuimti puodą nuo ugnies.