INGREDIENTAI: Ingredientai:
Balandėliams:
1 kopūstas
1 raudona paprika
1 žalia paprika
1 geltona paprika
150 g cukinijos
1 svogūnas
1 stiklinė ryžių
alyvuogių aliejaus kepti
druska
malti juodieji pipirai
Padažui:
0,5 l vandens
5 v. š. pomidorų padažo
3 v. š. grietinės
druska
pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasūdytame vandenyje apvirkite kopūstą ir nuimkite po vieną kopūsto lapus. Išvirkite ryžius. Išimkite paprikų sėklalizdžius ir supjaustykite jas kubeliais. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite kubeliais. Pakepinkite keptuvėje svogūnus. Virtus ryžius ir visas daržoves sumaišykite kartu su druska ir pipirais ir gautą masę suvyniokite į kopūsto lapus. Balandėlius dėkite į įkaitysią keptuvę su aliejumi ir vartydami apkepkite, kol gražiai parus. Tuomet dėkite apkeptus balandėlius į puodą ir užpilkite juos vandens, pomidorų padažo, grietinės, drusko ir pipirų padažu bei patroškinkite maždaug 15-20 min. Skanaus. Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!