INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos ketvirčių
150 gramų jogurto, natūralaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek džiovintų žolelių mišinio (rozmarinas, bazilikas, raudonėlis, čiobreliai)
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jogurtą sumaišyti su prieskoniais ir žolelėmis, sudėti smulkiai pjaustytą ar sutarkuotą česnaką.
2.
Vištos ketvirčius perpjauti į dvi dalis, įtrinti marinatu ir palikti marinuotis bent jau 3 - 4 valandas arba visai nakčiai.
3.
Ketvirčius apkepti keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Tada sudėti į kepimo formą ir kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
4.
Patiekti su norimu garnyru ar salotomis. Aš išviriau bulvių košę su krapais ir padariau burokėlių salotas su cukinija. Cukiniją supjausčiau, apkepiau keptuvėje, virtus burokėlius irgi supjausčiau, įpjausčiau svogūnų laiškų. Padariau užpilą iš aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų.