TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Maltos mėsos kepsnys tešloje
Zuikis kepsnys tešloje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų kiaulienos faršo (arba kalakutienos, vištienos)
1 lapas sluoksniuotos tešlos (didelio ar 2 mažesnių)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 riekė batono
50 mililitrų pieno
3 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių mėsai

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką susmulkinti. Morką sutarkuoti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus su česnakais kelias minutes. Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti, kol susileis. Palikti atvėsti.

2.
Batoną pamerkti piene.

3.
Maltą mėsą išmaišyti su kepintomis daržovėmis, mirkytu batonu, įmušti kiaušinį, berti prieskonių ir gerai išminkyti.

4.
Tešlą pakočioti. Iš maltos mėsos suformuoti pailgą "cepeliną" ir dėti ant tešlos. Užvynioti tešla, užlenkti kraštus, tešlos sujungimas turi būti prispaustas apačioje. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti kiaušinio plakiniu. Viršų pabadyti šakute.

5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Skanaus!




admin · 2020-09-22 09:00 · 467 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt