INGREDIENTAI: 360 gramų kiaulienos šoninės (naudojome Krekenavos Grynuoliai)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
2 skiltelės česnako
0.5 vieneto citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje pasiruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias, medų, sutrintą česnaką, citrinos sultis, druską ir pipirus.
2.
Lengvai paploninkite kiaulienos šoninės pjausnius virtuviniu muštuku.
3.
Įtrinkite marinatu šoninės pjausnius ir palikite marinuotis šaldytuve bent valandą, o geriausiai – per naktį.
4.
Gerai įkaitinkite keptuvę, sudėkite kiaulienos šoninės kepsnelius ir kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir karamelizuosis